Esteettömyys

Jumalanpalveluspäivillä on pyritty huomioimaan esteettömyys. Valitettavasti kaikki tilat eivät kuitenkaan ole esteettömiä.

Musiikkikeskuksen pääohjelma tulkataan tarvittaessa viittomakielelle. Mikäli tarvitse viittomakielen tulkkausta, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jaetutevaat@evl.fi .

Musiikkikeskus

Musiikkikeskuksen tilat ovat pääsääntöisesti esteettömät. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on ekstraleveä pyörätuoliluiska ja automaattisesti avautuvat ovet. Talon sisääntulokerroksessa on useampi inva-WC. Musiikkikeskuksella on kolme hissiä, joihin mahtuu pienimmät pyörätuolit, mutta eivät isot sähköpyörätuolit. Tarkemmat lisätiedot löydät tästä linkistä.

Pääohjelma toteutetaan 2. kerroksessa olevassa Konserttisalissa. Konserttisalissa on kahdeksan pyörätuolipaikkaa. Lisäksi tilassa on kuulovahvistin eli induktiosilmukka.

Kanatyöskentelyjä on Konserttisalin lisäksi seuraavissa Musiikkikeskuksen tiloissa:

  • Sisääntulokerroksessa oleva Valokabinetti on tasalattiainen ja helposti saavutettavissa, lisäksi siellä on induktiosilmukka.
  • 2. kerroksessa sijaitsevat Auditorio ja Kamarimusiikkisali. Auditoriossa on nouseva katsomo. Etuosaan mahtuu kaksi pyörätuolia, ja ensimmäiselle tuoliriville ei ole porrasnousua. Kamarimusiikkisali on tasalattiainen ja esteetön pyörätuolilla liikkumiseen.
  • 3. kerroksessa sijaitseva Jousisto ei ole esteetön, sillä se on monien ovien takana ja siellä on 11 cm korkea kynnys.
  • Talon pohjakerroksessa sijaitsevat Jazzklubi ja Tanssisali ovat tasalattiaisia ja niihin pääsee hissillä. Tanssisaliin kuljetaan kuitenkin kapeahkoa käytävää pitkin.

Kuopion tuomiokirkko

Kirkonmäelle pääsee pyörätuolilla Vuorikadun kautta, ja kirkkoon on pyörätuoliliuska Minna Canthin kadun puoleiselta ovelta. Kirkossa on inva-wc ja induktiosilmukka.

Vanha pappila

Pappilaan on pyörätuoliliuska. Kohteessa on inva-wc.

Alavan kirkko

Alavan seurakunnan tiloihin on esteetön kulku. Kirkko- ja seurakuntasalissa on induktiosilmukka. Inva-wc on seurakuntasalin yhteydessä.