Ohjelma

Pe 18.3.2022

9-11 Etkot
Yhteisöjen ja työntekijäryhmien tapaamiset ennen virallisen ohjelman alkua.

10–15 Käähän näättäätymässä, iliminieraaspaekka, heleppoheikittii paekalla
Ilmoittautuminen, päivien infopiste, myyntinäyttely Musiikkikeskuksessa

Pannaahan iäntä kohti että jaksetaan
Lounas ennen avajaisia. Musiikkikeskuksen lounas on ostettava etukäteen. Musiikkikeskuksen lähellä on myös muita hyviä lounaspaikkoja. Lisätietoja löydät tästä linkistä: Ruokailu

12 Pannaan käet ristiin ja eiku homma pyörimään
Päivärukous ja avajaiset Musiikkikeskuksessa: Alkurukous piispa Simo Peuran johdolla, juontajat Sasu Kallio ja Jenni Niskanen esittäytyvät, Kuopion kaupunginorkesterin musiikkitervehdys ja päivien teemavirren ensiesitys seurakuntayhtymän kanttoreiden johdolla.

13.00 Ensmäenen piäaihe: Pannooko se messu ne evät heilumaan? Rätinkiä messusta, tiakoniasta ja siitäe, mitenkä myö oltas sammoo porukkoo
Muutosvoimaa messusta? Ajatuksia messusta, diakoniasta ja yhteisöllisyydestä.
Luento Musiikkikeskuksessa: Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

14.30 Huilataan vähän aekoo 
Tauko

15.30–17.00 Eti porukka, mihinkä olit mänöelläsjsii 
Kanavatyöskentelyt Musiikkikeskuksessa, Tuomiokirkossa, Vanhassa pappilassa tai Alavan kirkolla. Tarkista valitsemasi kanavan paikka (paikat päivitetään myöhemmin).

18.00 Kirkonmänöt Tuomiokirkossa   
Iltamessu Tuomiokirkossa Jaettujen eväiden hengessä. Liturgina piispa Jari Jolkkonen, ja avustavina pappeina Kuopion tuomiokirkkoseurakunnasta tuomiorovasti Ilpo Rannankari, kappalainen Kirsi Perämaa ja seurakuntapastori Satu Karjalainen. Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan urkuri Anu Pulkkinen ja kanttori Riikka Räihä. Messun toteutuksessa on mukana jumalanpalveluspäivien osallistujia eri hiippakunnista.

La 19.3.2022 

8.30–18 Käähän näättäätymässä, iliminieraaspaekka, heleppoheikittii paekalla 
Ilmoittautuminen, päivien infopiste, myyntinäyttely Musiikkikeskuksessa

9.00 Uamurukkous
Aamurukous Musiikkikeskuksessa: Piispa Jukka Keskitalo, diakonia- ja yhteyspäällikkö Outi Uusimäki ja kanttori Richard Nicholls.

9.15–10.45 Toenen piäaihe: Rukkous, eiku vuan pannaan kirkossakkii evät heilumaan! Prayer and Action: a liturgical adventure. Rukous ja toiminta: liturginen seikkailu.
Luento Musiikkikeskuksessa: Luterilaisen maailmanliiton ekumeenisten asioiden apulaispääsihteeri, professori Dirk G. Lange. Luento pidetään englanniksi ja tulkataan suomeksi.

11.00 Kannattaa välillä syyvväkkii jottaen, heleppoheikittii paekalla
Lounastauko Musiikkikeskuksessa tai kaupungilla
Myyntinäyttelyt Musiikkikeskuksessa

12.30–14.00  Eti porukka, mihinkä olit mänöelläsjsii 
Kanavatyöskentelyt Musiikkikeskuksessa, Tuomiokirkossa, Vanhassa pappilassa tai Alavan kirkolla. Tarkista valitsemasi kanavan paikka (paikat päivitetään myöhemmin).

15.00–16.30 Kolomas piäaihe: Kirkko tarvihtoo niitäe, jolleijjoo paljon sitä millä mällätä, ku eihän se muuten oekeesti kirkko pysty olemaan
Kirkko tarvitsee köyhiä ollakseen kirkko.
Luento Musiikkikeskuksessa. Otsikon aiheesta vuoropuhelua käyvät kirjailija, toimittaja ja kirkollinen vaikuttaja Kaisa Raittila, Oulun hiippakunnan hiippakuntadekaani Juha Rauhala ja Haapajärven seurakunnan kirkkoherra Kari Tiirola.

16.30 Loppulitviikki piispa Jolokkosen suusta, juontajattii jottaen inisöö 
Päätöstilaisuus Musiikkikeskuksessa: kokoava puheenvuoro piispa Jari Jolkkonen, mukana juontajat Sasu Kallio ja Jenni Niskanen sekä nuorisokuoro KNOT.

18 Kirkonmänöt Alavan kirkossa
Siipimessu, Alavan kirkko. Pielisensuun seurakunnan kanttori Tiina Korhonen, lasten ja nuorten musiikkiryhmät Tiuku ja Mosaiikki, nuorisotyönohjaaja Niina Riihimäki ja kirkkoherra Tiina Reinikainen sekä Alavan seurakunnan kanttori Leila Savolainen ja lapsikuoro.

Siipimessun kotipesä löytyy Pielisensuun seurakunnasta Joensuusta. Messun sytykkeenä toimivat kouluikäiset lapset, joita kuunnellen pyritään rakentamaan tunnin mittainen Siipimessu. Lapset ja nuoret osallistuvat moniin messun palvelutehtäviin. Ensimmäisten Siipimessujen teemat syksyllä 2018 värittyivät kirkkovuoden pyhän mukaan ja silloin messuissa ”lennettiin” kiitoksen siivin, rakkauden siivin, uskon siivin ja valon siivin.

Su 20.3.2022 

Messut Kuopion eri kirkoissa löydät tästä linkistä. Listaa päivitetään.

KANAVAT

Kanaviin ilmoittaudutaan erikseen. Joihinkin kanaviin mahtuu vain rajoitettu määrä osallistujia.

KANAVATYÖSKENTELYT 1 pe 15.30-17

KANAVATYÖSKENTELYT 2 la 12.30-14