Jumalanpalvelukset sunnuntaina 20.3.

Messut Kuopion ja Siilinjärven ev.lut. seurakunnissa. Listaa päivitetään.

  • Televisioitava messu, Männistön Pyhän Johanneksen kirkko klo 10. Messussa saarnaa kappalainen Heikki Hyvärinen ja liturgina toimii rovastikuntapastori Salla Tyrväinen. Mukana kirkkokuoro.
  • Pyhän tanssin messu, Siilinjärven Vuorelan kirkko klo 13 (Rissalantie 2, 70910 Vuorela). Messun toimittavat pastorit Leena Laurinkari ja Liisa Seppänen sekä ryhmä seurakuntalaisia. Ryhmä seurakuntalaisia toimittaa pappien kanssa messua liikkein, askelin ja muodostelmin. Seurakuntalaisilla on halutessaan mahdollisuus olla mukana osassa kehollista ilmaisua. Pyhä tanssi on kehollista rukousta, jumalanpalvelukseen liittyessä sitä kutsutaan myös liturgiseksi tanssiksi. 
  • Kutsu yhteyteen -messu, Kallaveden kirkko klo 13. Viikonlopun Jaetut eväät -päivät on hyvä päättää tähän messuun! Kallaveden seurakunnan ja Puijon seurakunnan vapaaehtoiset vastuunkantajat yhdessä työntekijöiden kanssa ovat valmistelleet lämminhenkisen messun, jossa lauletaan yhdessä, rukoillaan yhteisten asioiden puolesta, kuullaan pastori Ilkka Pihlajamäen opetuspuhe ja vietetään Herran pyhää ehtoollista. Liturgina pastori Miia Gabel. Lapsille on järjestetty omaa mukavaa tekemistä – tervetuloa siis mukaan myös kaikki lapsiperheet! Messun jälkeen vapaaehtoiset esirukouspalvelijat ovat käytettävissä henkilökohtaiseen rukoukseen. Messun päätteeksi ennen kotimatkaa tarjolla on kahvit kera suolaisen ja makean. 
  • Vankilan viikkomessu, Kuopion vankila klo 13:15. Ilmoittautuminen messuun alkaa 3.1.2022 ja on pakollinen. Osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittautumisohjeet tulossa myöhemmin.
  • Sateenkaarimessu, Männistön Pyhän Johanneksen kirkko klo 14. Männistön sateenkaarimessun 10v. juhlamessu! Saarnaa hiippakuntasihteeri Kati Jansa, liturginaa vt. kirkkoherra Sanna Mertanen. Juhlakahvit messun jälkeen. Messu nauhoitetaan, ja televisioidaan 3.4.2022.
  • Soppakirkko, Neulamäen kirkko klo 16. Messu suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä MeidäN kirkko -tiimiläisten kanssa. Messussa tuetaan diakonista saavutettavuutta ja hengellistä toimijuutta. Koko messu rakennetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa; rukous-, saarna-, esirukousalttari-, suntio- ja sopparyhmät toteuttavat seurakuntalaisten näköisen messun yhdessä työntekijöiden kanssa. Tarjolla messun jälkeen ilmaista soppaa ja kahvit.