Jumalanpalvelukset sunnuntaina 20.3.

Messut Kuopion ja Siilinjärven ev.lut. seurakunnissa. Lisätietoa kirkkojen sijainnista ja parkkipaikoista löydät täältä: Kartta, tapahtumapaikat ja pysäköinti

 • Televisioitava messu, Männistön Pyhän Johanneksen kirkko klo 10.
  Messussa savon kielellä suarnaa kappalainen Heikki Hyvärinen ja liturgina toimii rovastikuntapastori Salla Tyrväinen. Mukana kirkkokuoro.
 • Messu, Tuomiokirkko klo 10.
  Messussa saarnaa kappalainen Kirsi Perämaa ja liturgina toimii rovastikuntapastori Olli Viitaniemi. Urkurina Anu Pulkkinen ja kanttorina Riikka Räihä. Tuomiokirkon jumalanpalvelusta voi seurata myös netin välityksellä osoitteessa virtuaalikirkko.fi.
 • Messu, Nilsiän kirkko klo 10.
  Liturgia ja saarna kappalainen Saara Roto, kanttorina Annette Kärppä-Leskinen.
 • Sanajumalanpalvelus, Riistaveden kirkko klo 10.
  Liturgia ja saarna seurakuntapastori Uwe Mäkinen, kanttorina Lala Maukonen.
 • Messu, Alavan kirkko klo 11.
  Messussa saarnaa kirkkoherra Hannu Koskelainen ja liturgina toimii rovastikuntapastori Anna Väätäinen. Musiikista vastaa kanttori Ossi Jauhiainen. Tekstinlukijana Hannu Koistinen. Messua voi seurata myös netin välityksellä Alavan seurakunnan YouTube-kanavalta.
 • Talvilomarippikoululaisten vastuumessu, Puijon kirkko klo 11.
  Rippileirin jokaiseen päivään kuuluu yhdessä suunniteltu ja toteutettu jumalanpalvelus. Puijon seurakunnassa kaikki rippikouluryhmät suunnittelevat rippileirillä ja toteuttavat sen jälkeen myös seurakunnan pääjumalanpalveluksen, jossa he kantavat vastuuta monenlaisissa tehtävissä. Tänä sunnuntaina vastuussa on Puijon seurakunnan talvilomarippikouluryhmä, kanttorina Janne Saarelainen ja liturgina seurakuntapastori Laura Tanskanen. 
 • Messu, Kaavin kirkko klo 13.
  Liturgia ja saarna seurakuntapastori Marjaana Mäkinen, kanttorina Taru Parviainen. Messun jälkeen pystykahvit.
 • Kutsu yhteyteen -messu, Kallaveden kirkko klo 13.
  Viikonlopun Jaetut eväät -päivät on hyvä päättää tähän messuun! Kallaveden seurakunnan ja Puijon seurakunnan vapaaehtoiset vastuunkantajat yhdessä työntekijöiden kanssa ovat valmistelleet lämminhenkisen messun, jossa lauletaan yhdessä, rukoillaan yhteisten asioiden puolesta, kuullaan pastori Ilkka Pihlajamäen opetuspuhe ja vietetään Herran pyhää ehtoollista. Liturgina pastori Miia Gabel. Lapsille on järjestetty omaa mukavaa tekemistä – tervetuloa siis mukaan myös kaikki lapsiperheet! Messun jälkeen vapaaehtoiset esirukouspalvelijat ovat käytettävissä henkilökohtaiseen rukoukseen. Messun päätteeksi ennen kotimatkaa tarjolla on kahvit kera suolaisen ja makean.
 • Herättäjän kirkkopyhä, Muuruveden kirkko klo 13.
  Sanajumalanpalvelus Siionin virsin, saarnaa rovasti Hannu Komulainen.
 • Messu, Säyneisen kirkko klo 13.
  Liturgia ja saarna kappalainen Saara Roto, kanttorina Annette Kärppä-Leskinen.
 • Sanajumalanpalvelus, Vehmersalmen kirkko klo 13.
  Saarna ja liturgia seurakuntapastori Uwe Mäkinen, kanttorina Lala Maukonen.
 • Pyhän tanssin messu, Siilinjärven Vuorelan kirkko klo 13 (Rissalantie 2, 70910 Vuorela).
  Messun toimittavat pastorit Leena Laurinkari ja Liisa Seppänen sekä ryhmä seurakuntalaisia. Ryhmä seurakuntalaisia toimittaa pappien kanssa messua liikkein, askelin ja muodostelmin. Seurakuntalaisilla on halutessaan mahdollisuus olla mukana osassa kehollista ilmaisua. Pyhä tanssi on kehollista rukousta, jumalanpalvelukseen liittyessä sitä kutsutaan myös liturgiseksi tanssiksi. 
 • Sateenkaarimessu, Männistön Pyhän Johanneksen kirkko klo 13:30.
  Männistön sateenkaarimessun 10v. juhlamessu! Saarnaa hiippakuntasihteeri Kati Jansa, liturgina vt. kirkkoherra Sanna Mertanen. Juhlakahvit messun jälkeen. Messu nauhoitetaan, ja televisioidaan 3.4.2022. HUOM! Seurakuntalaisia pyydetään saapumaan kirkkoon klo 13-13:15 välillä.
 • Yhdessä Silmiesi alla -messu, Maaningan kirkko klo 14.
  Yhteisvoimin toteutettu messu, jossa kuuluu seurakuntalaisten ääni. Yhteisöllinen, voimauttava ja rukouspainotteinen messu toteutetaan seurakunnan vapaaehtoisvoimin, mukana muun muassa Gospeliako- ja Sydämellä-musiikkiryhmät. Kirkkoon tuleva otetaan vastaan musiikin ja rukousalttareiden kera ja saatellaan matkaan kahvein ja keskustelukumppanein. Messun yhteydessä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan muun muassa tekemään messuja.
Silmiesi alla -jumalanpalvelukselogo, jossa on sininen risti
 • Soppakirkko, Neulamäen kirkko klo 16.
  Keskustelusaarna, liturgina kappalainen Risto Voutilainen. Musiikista vastaa kanttori Leila Savolainen ja ARMO-bändi, tekstinlukijana Mariikka Almiala. Mukana tehtävissä seurakuntalaisia. Messu suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä MeidäN kirkko -tiimiläisten kanssa. Messussa tuetaan diakonista saavutettavuutta ja hengellistä toimijuutta. Koko messu rakennetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa; rukous-, saarna-, esirukousalttari-, suntio- ja sopparyhmät toteuttavat seurakuntalaisten näköisen messun yhdessä työntekijöiden kanssa. Tarjolla messun jälkeen ilmaista soppaa ja kahvit. 
 • Kaikenikäisten iltakirkko, Karttulan seurakuntakoti klo 17.
  Mukana kanttori Johanna Isokangas, lastenohjaaja Marjaleena Eronen ja aluepappi Rauni Tarvonen. Kirkon päätteeksi pientä tarjoilua.