Pääohjelma perjantaina 18.3. ja lauantaina 19.3.

Lataa tästä: Jumalanpalveluspäivien ohjelma 18.-19.3.2022 (PDF-tiedosto)

Piirros, josssa kattoristin alla ovat viittovat kädet.

Musiikkikeskuksen pääohjelma tulkataan viittomakielelle perjantaina 18.3. klo 12-14:30 sekä lauantaina 19.3. klo 9-10:45 ja klo 15-17. Myös Alavan kirkon Siipimessu tulkataan viittomakielelle lauantaina 19.3. klo 18-19.

Pe 18.3.2022

9-11 Etkot
Yhteisöjen ja työntekijäryhmien tapaamiset ennen virallisen ohjelman alkua.

10–15 Käähän näättäätymässä, iliminieraaspaekka, heleppoheikittii paekalla
Ilmoittautuminen, päivien infopiste, myyntinäyttely Musiikkikeskuksessa

Pannaahan iäntä kohti että jaksetaan
Lounas ennen avajaisia. Musiikkikeskuksen lounas on ostettava etukäteen. Musiikkikeskuksen lähellä on myös muita hyviä lounaspaikkoja. Lisätietoja löydät tästä linkistä: Ruokailu

12 Pannaan käet ristiin ja eiku homma pyörimään
Päivärukous ja avajaiset Musiikkikeskuksessa: Alkurukous emerituspiispa Wille Riekkisen ja kirkkoherra Kari Tiirolan johdolla, juontajat Sasu Kallio ja Jenni Niskanen esittäytyvät, Kuopion kaupunginorkesterin musiikkitervehdys ja päivien teemavirren ensiesitys seurakuntayhtymän kanttoreiden johdolla.

13.00 Ensmäenen piäaihe: Pannooko se messu ne evät heilumaan? Rätinkiä messusta, tiakoniasta ja siitäe, mitenkä myö oltas sammoo porukkoo
Muutosvoimaa messusta? Ajatuksia messusta, diakoniasta ja yhteisöllisyydestä.
Luento Musiikkikeskuksessa: Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

14.30 Huilataan vähän aekoo 
Tauko

15.30–17.00 Eti porukka, mihinkä olit mänöelläsjsii 
Kanavatyöskentelyt Musiikkikeskuksessa, Tuomiokirkossa, Vanhassa pappilassa tai Alavan kirkolla. Tarkista valitsemasi kanavan paikka.

18.00 Kirkonmänöt Tuomiokirkossa   
Iltamessu Tuomiokirkossa Jaettujen eväiden hengessä. Liturgina piispa Jari Jolkkonen. Saarnasta vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan nuoret yhdessä seurakuntapastori Satu Karjalaisen kanssa. Avustavana pappina kappalainen Kirsi Perämaa. Musiikissa urkuri Anu Pulkkinen, kanttori Riikka Räihä ja Suomen Kanttorikuoron lauluyhtye. Messun toteutuksessa on mukana jumalanpalveluspäivien osallistujia eri hiippakunnista. Messun jälkeen kirkkokahvit paikan päällä.

La 19.3.2022 

8.30–18 Käähän näättäätymässä, iliminieraaspaekka, heleppoheikittii paekalla 
Ilmoittautuminen, päivien infopiste, myyntinäyttely Musiikkikeskuksessa

9.00 Uamurukkous
Aamurukous Musiikkikeskuksessa: Piispa Jukka Keskitalo, diakonia- ja yhteyspäällikkö Outi Uusimäki, rovasti Kaija Tiirola ja kanttori Richard Nicholls.

9.15–10.45 Toenen piäaiheRukkous, eiku vuan pannaan kirkossakkii evät heilumaan! Prayer and Action: a liturgical adventure. Rukous ja toiminta: liturginen seikkailu.
Luento Musiikkikeskuksessa: Luterilaisen maailmanliiton ekumeenisten asioiden apulaispääsihteeri, professori Dirk G. Lange. Luento pidetään englanniksi ja tulkataan suomeksi.

11.00 Kannattaa välillä syyvväkkii jottaen, heleppoheikittii paekalla
Lounastauko Musiikkikeskuksessa tai kaupungilla
Myyntinäyttelyt Musiikkikeskuksessa

12.30–14.00  Eti porukka, mihinkä olit mänöelläsjsii 
Kanavatyöskentelyt Musiikkikeskuksessa, Tuomiokirkossa, Vanhassa pappilassa tai Alavan kirkolla. Tarkista valitsemasi kanavan paikka.

15.00–16.30 Kolomas piäaihe: Kirkko tarvihtoo niitäe, jolleijjoo paljon sitä millä mällätä, ku eihän se muuten oekeesti kirkko pysty olemaan
Kirkko tarvitsee köyhiä ollakseen kirkko.
Luento Musiikkikeskuksessa. Otsikon aiheesta vuoropuhelua käyvät kirjailija, toimittaja ja kirkollinen vaikuttaja Kaisa Raittila, Oulun hiippakunnan hiippakuntadekaani Juha Rauhala ja Haapajärven seurakunnan kirkkoherra Kari Tiirola.

16.30 Loppulitviikki piispa Jolkkosen suusta, juontajattii jottaen inisöö 
Päätöstilaisuus Musiikkikeskuksessa: kokoava puheenvuoro piispa Jari Jolkkonen, mukana juontajat Sasu Kallio ja Jenni Niskanen sekä nuorisokuoro KNOT.

18 Kirkonmänöt Alavan kirkossa
Siipimessu, Alavan kirkko. Pielisensuun seurakunnan kanttori Tiina Korhonen, lasten ja nuorten musiikkiryhmät Tiuku ja Mosaiikki, nuorisotyönohjaaja Laura Kolehmainen, teologian opiskelija Sara Kurkola ja kirkkoherra Tiina Reinikainen sekä Alavan seurakunnan kanttori Leila Savolainen ja lapsikuoro. Messu tulkataan viittomakielelle.

Siipimessun kotipesä löytyy Pielisensuun seurakunnasta Joensuusta. Messun sytykkeenä toimivat kouluikäiset lapset, joita kuunnellen pyritään rakentamaan tunnin mittainen Siipimessu. Lapset ja nuoret osallistuvat moniin messun palvelutehtäviin. Ensimmäisten Siipimessujen teemat syksyllä 2018 värittyivät kirkkovuoden pyhän mukaan ja silloin messuissa ”lennettiin” kiitoksen siivin, rakkauden siivin, uskon siivin ja valon siivin.

Su 20.3.2022 

Messut Kuopion ja Siilinjärven eri kirkoissa löydät tästä linkistä.